Persoane interesate

vineri, 23 martie 2012

Capitolul 15

   Edward POV :

- Bella , iubito esti bine ? am intrebat-o cand si-a deschis ochii . Eram la spital dupa toate cele intamplate . Ea eva cateva oase rupte ci niste vanatai de toata frumusetea . A trebuit sa inventam ceva eu si familia mea ca nimeni sa nu intre la banuieli despre ce ar fi putut sa se intample .
   James era acum mort , iar totul va intra in normalitate in scurt timp .
Ma uitam la frumoasa mea Bella , si ceva ciudat se intampla in mine . In loc de Bella , o vedeam pe Marie . Bine ,... nu in sensul propriu , ci la cel figurat . Parca semana cu ea intr-un mod mult prea ciudat . De fapt partca ma regasem in Marie . Poate si pentru faptul ca e vampir , la fel ca si mine .
    Nu stiu ce e cu mine . De ce ma gandesc asa la Marie , cand Bella , motivul existentei mele se afla in fata mea si ma priveste ?
   Bella . Cum de am reusit sa ma las putat de ganduri ? Si nu la orice , ci la o alta fata . Daca bella mi-ar auzi gandurile in acest moment , probabil ca s-ar supara foarte rau pe mine .
   Mi-am alungat gandurile , si m-am intors la realitate , uitandu-ma in ochii iubitei mele , si luand-o de mana , zambindu-i incurajator .
Priveam acei ochi ciocolatii ce odata ma faceau sa ma indragostesc si mai mult de ea , insa acum ma lasau reci . Ce era cu mine ? Gandurile imi tot zboara la lupta cu James si la Marie .

- Edward ? Edward , ma auzi ?
- Da , iubire , ce s-a intamoplat , ii raspund eu Bellei fiind atent la ea .
- La ce te gandeai ?
- Iar am intrat in postura de statuie , nu ? am intrebat-o zambind . Noi vampirii , avem des instinctul de a sta nemiscati . Aproape ca niste statui , iar asta o infiora pe Bella .
- Da , spuse ea rosind .
Ciudat . De obice faptul ca rosea o facea mai adorabila , acum roseata ei nu imi mai starnea nici un sentiment . Parca mi-ar fi placut mai mult daca ar fi fost alba , la fel ca ....Gata ! Revin la realitate , lasandu-mi gandurile despre ...
  Nu se poate sa-mi pierd iubirea fata de Bella . O ..o iubesc . Am sa o fac mereu . Sau cel putin incerc sa ma conving de asta .

- Deci ? intreba Bella .
- Pai ... ma gandeam la ce s-a intamplat , stii ? Lupta , si ...
- Si ? intreba ea nerabdatoare .
Cum sa-i spun ca ma gandeam la ... Marie ?
- Si , ma gandeam la cum ne-a pacalit Marie dandu-se drept partenera lui James , am indrugat eu .
- Ah ... spuse ea , si deven ea mai serioasa , plecandu-si capul .
- Ce e ? intreb eu stiind ca e ceva ce nu-mi spune
- Nimic , doar ca ... atunci , James a spus niste lucruri care ...
- Care ... ? o indemn eu sa continue .
- Care atunci aveau sens pentru mine .
- La ce te referi mai exact ?
- Ma refer la Marie , si felul in care se comporta ea mereu . Nu statea cu nimeni de vorba , desi parca mereu vroia asta cu exasperare , cand noi eram impreuna , se facea ca nu ne vede , ori pleca fara motiv , iar apoi  faza cun acel " lucru care il doreste de la mine dar nu il poate avea " .... nu se referea la viata mea . Adica ... nu cred .
- Atunci ? intreb eu .
- Cred ca se referea  la ...  , tacu nemaiputand continua .
- La ce ? Spune-mi te rog , o rugam eu .
- La ... TINE , spuse ea , fiind brusc preocupata de podea .
- La mine ? Nu inteleg , ce vrei sa spui ?
Parca eram aiurit , si nu intelegem sensul cuvintelor ei . Oare ... de asta ... Adica ea asta tot incerca ... sa faca cand ...
- James a spus lucrul asta de parca stia cu siguranta , iar Marie isi feri privirea , dar am observat ceva in ochii ei .
- dar ea ce a spus ?
- S-a uitat la mine , dar apoi a negat . Insa James a inceput sa rada si sa-i spuna ca pe el nu il poate pacali .
- Sigur nu era adevarat , spun eu , incercand sa o linstesc . Desi , in mod surprinzator , aveam un sentiment ciudat , de parca imina imi batea in piept .
   Ce m-a apucat ?
- Stiu , spuse ea resemnata , desi vedeam in ochii ei ca nu era asa . Pana la urma ea ne-a ajutat sa il omoram pe ... El , spuse ea .
- Da . Si ar trebui sa-i fim recunoscatori pentru asta , i-am reamintit eu .
Ea m-a aprobat dand din cap , iar eu i-am zambit cald .


   ~~~*~~~~*~~ Dupa ceva timp ~~*~~~~*~~~



 Marie POV :


Afara ploua . Lucru care se intampla foarte des in Forks . Deobicei acum stateam in fotoliul din biblioteca si citeam cate o care , dar terminasem deja toate cartile . Cine ar fi zis ca atunci cand esti vampir , poti citi atat de repede ?
   Dar acum stateam pe pervazul geamului sprijinindu-mi capul de fereastra , uitandu-ma la picaturile ce se loveau violent de geamul rece . Ma plictiseam ingrozitor , mai ales ca doamna Stephenie era plecata din oras la niste rude in vizita si nu dadea semne ca s-ar intoarce prea curand . Normal ca  doar are pe cine lasa in loc , nu ?

   Gandurile imi veneau in minte ca niste secvente ce alcatuiau un film . Filmul vietii mele  .
Eu si Edward , eu vampir , eu uitandu-ma la Bella , James , Edward , Bella si Edward , si din nou El .
  Parca era centrul universului meu . Toate gandurile gravitand in jurul Lui . Vocea lui , ochii , pielea rece si tare ca de piatra , ... dar astea fiind doar amintiri umane . Asa cum l-am cunoscut , asa cum l-am iubit eu prima oara . O simpla unama .
  Trecusera deja cateva zile poate zeci ? Nu prea mai tineam numaratoarea acum ca traiam vesnic . Bella se insanatosise si se reintoarse acasa de la spital . Insa nu stiu ce avea . Cu mine in special . Era rece cand vorbea cu sau despre mine , si am observat ca evita sa ma priveasca in ochi . Relatia cu Edward parca se racise si ea , iar El se comporta ciudat . Adica ... mai ciudat ca deobicei .
 De multe ori l-am surprins uitandu-se la mine , dar ferindu-si privirea cand ochii ni se intalneam .
Era o asa curiozitate in ochii lui , incat am avut senzatia ca inca ma banuieste de ceva . Parca s-ar astepta la orice de la mine . In schimb familia Cullen era foarte draguta cu mine . Ma imprietenisem chiar si cu Rosalie . Se pare ca motivul pentru care nu ma placea era doar faptul ca eu imi doream sa renunt la viata  si sa deviin nemuritor . Dar cand a auzit ca am fost transformata fara voia mea , a devenit mai agreabila .
   Si , da , a trebuit sa le spun de cine am fost transformata , insa nu le-am dat nume . In definitiv , putea fi orice vampir , si nu aveam de unde sa-l cunosc . Le-am redat doar o parte din ce se intamplase , restul inventand , pentru a nu le da prea mult de banuit .
   Si ca tot vorbim de banuiala . Ceva ciudat se intampla cu mine . Pe langa faptul ca inca de cand am " aterizat " aici , in trecut , puterile mele au slabit considerabil ,  am inceput sa dorm cel putin 2 ore pe zi , ceea ce este complet anormal la vampiri , astazi dimineata , cand m-am trezit si m-am uitat in oglinda , ochii mei devenisera violet . Ce se intampla cu mine ? Am crezut ca poate calatoria in timp ma afecta , insa acum ma si " schimba " in .... asta ?

 - Un ciocanit se auzi de jos , iar eu am zambit , ducandu-ma la usa . Stiam deja cine e , dar era bine ca inca mai erau politicosi si nu intrau direct .
   Am pasit pe varfuri , gandindu-ma la festinul ce urma .

_______________________________________________

Asa cum am promis , weekend-ul asta am reusit sa postez cap nou . Si asa v-am facut si o surpriza postand mai repede decat aveam in plan . Astept pareri , si imi cer scuze ca acest capitol nu prea a avut actiune . De fapt nu a avut actiune de loc , asa ca ... asteptati pana data viitoare ca sa aflati continuarea .
  PS : Scuze ca v-am lasat in suspans . Nu ma omorati ! x_x   Si ca a fost asa de scurt .
  Kisses :X

5 comentarii:

LoStInDr3aMs spunea...

deci............iti iubesc ficul....nu stiu daca ti-am mai zis di imi pare rau daca nu ti-am mai zis...dar il ador...si mai ales ca acum edward incepe sa o iubeasca pe marie...si toata situatia asta incurcata...face actiunea sa fie asa palpitanta...abia astept sa vad ce se va intampla in continuare...ah!tu o sa ma omori intr-o zi cu suspansul asta...abia astept sa se afle adevarul.
te rog dulce cat pot eu de dulce...posteaza repede;)
p.s:vezi ca ai o mica greseluta...nu de scriere...ai scrie acolo ceva de genu ca marie partenera lui jasper...cred ca vroiai sa zici james...nu mi-o lua in nume de rau:D am zis ca poate vrei sa modifici...

Anonim spunea...

eiiii, un nou capitol!! tare mult imi place ideea...iar acest capitol mai mult dect toate la un loc...situatia se incurca rau de tot, plus ca Edward se gandeste la Marie acum...si ce se intampla oare cu Marie, ce sunt cu atatea schimbari...oare devine umana???nu prea are cum, nu: aberez acum pentru ca tehnic vb ea e moarta deci nu are cum sa invie....hmmm, complicat totul...astept cu nerabdare urmatorul capitol! :)

apropo, sa stii ca am publicat, finalmente, cap 8 din Dincolo de amurg :D
pupici

Stephany spunea...

@ LoStInDr3aMs - Am corectat mica greseala . Si sa nu te abtii vreodata sa-mi spui parerea ta , sau sa ma corectezi . Sunt om deci gresesc , si accept toate parerile . Ba chiar ma bucur ca imi spuneti , pentru ca , ma gandesc ca fiecare scriitor doreste ca ceea ce scrie sa fie cat mai corect si mai bine .

Kisses :X

Law spunea...

foarte fain!
de abia astept sa aflu ce se intampla cu marie..:P

dya spunea...

Uu capitol minunat!Se incurca treaba,Edward se gandeste la Marie.Poate se indragosteste de ea.Dar cum ramane cu Bella?Abia astept uramatorul capitol!:*:*

Melodia saptamanii