Persoane interesate

duminică, 13 mai 2012

Capitolul 18 . Asta nu trebuia sa se intample !!!

 Cap 18 cam tarziu , stiu dar asta e . Abia acum am reusit sa-l termin . va rod doar sa nu ma urati sa iarasi v-am lasat in suspans ... X_X
_____________________________________________________________

Melodia cantata de Edward la pian :



Marie POV :
Mi-am luat locul langa masa cu cadouri fiind atenta la tot ce se intampla in jur , si mai ales la Bella . In curand urma se deschida cadourile , iar eu trebuia sa impiedic asta .
-- Asa , deci acum urmeaza … cadourile !!!! Spuse Alice foarte entuziasmata .
 Bella scoase un suspin pe care cu totii l-am auzit , si am zambit .
-- Haide , Bella , nu mai fa mutra asta , pt ca stiu ca inauntrul tau abia astept sa desfaci cateva cadouri , spuse Alice , iar  mi-am inabusit cu mana un chicot . Cand mi-am ridicat privirea , am observat ca Edward se uita la mine , avand pe chip un zambet abia vizibil . Eu mi-am ferit privirea , indreptand-o spre podea .
-“ – Daca ma mai uit la el mult , probabil ca-I voi sari in brate “ mi-am spus increuntandu-mi sprancenele “ Si nu am vrea sa facem o scena aici , nu ? “ vorbeam cu propria constiinta .
-- Haide Bella , spuse Alice la fel de entuziasmata impingand-o spre masa de cadouri , adica spre mine .
-Si acum ce trebuia sa fac ? Cum sa o impiedic sa isi deschida cadourile ? Sa ma ofer sa-i deschid eu toate cadourile sa nu se taie in vre-o hartie de impachetat ? Ar fi absurd si Bella ar fi negat cu vehementa vreun ajutor de la altcineva , mai ales de la mine .
-Deci nu aveam altceva de facut decat sa astept si sa il opresc pe Jasper sa o atace pe Bella , banuiesc .
-Am privit in continuare cum Bella lua o cutiuta albastra , iar inima mea imi batea cu putere asteptand ca ea sa se taie , insa o voce ma deconcentra , facandu-ma sa ma uit uimita la cel care ma deconcentra .
 
-- Bella … aaa… nu stiu daca ar trebui sa fac asta acum sau dupa ziua ta , insa chiar vreau sa vorbim ceva . Spuse Edward .
Eu , la fel ca si restul ne uitam ciudat la el . Acum si-a gasit ? Adica … e bine , fiindca Bella nu se va mai taia la deget , si … totul … va fi bine . Insa ultimele cuvinte , in loc sa ma bucure , dimpotriva . Ma faceam sa fiu trista . Insemna ca trebuia sa plec acasa si sa uit de ei , sa uit de tot . Si nici nu stiu daca il voi gasi pe Edward acolo unde ma voi intoarce .
-- Bine , spuse bella . Banuiesc ca … tortura cadourilor mai poate astepta , spuse ea zambind putin ironic .
Edward se purta cu putina raceafa decat deobicei parca , ori mi se parea mie . Ii deschise usa Bellei lasand-o pe ea sa iasa prima , apoi o urma si el .
Usa se inchise , si toti se uitau la Alice sa afle vestile . Ea intelese , asa ca se concentra , si dintr-o data se afla in transa . Ochii ei priveau in gol , iar in urmatoarea secunda , reveni in prezent , avand o privire trista .
-- Ce e ? Ce se va intampla ? O intreba Jasper .
Alice se uita la mine si-mi zambi  trist . Eu nu intelegeam , insa exact atunci am auzit masina Bellei plecand din fata casei , iar apoi , Edward intra pe usa din spate , pe unde si iesise . Era incrunta , si abatut in ganduri .
-- Edward … spuse Esme , si atunci mi-am dat seama . E … o parasise . Dar de ce ? Care era motivul ? Jasper nu-si pierduse controlul …
Mi-am ridicat privirea , uitandu-ma la toata familia , care partea trista si se uita la Edward cerand explicatii probabil . Doar Alice inca se uita la mine . Ea stia de asta .  Vazuse in viziune .
 
Ma simteam ca o intrusa acolo , asa ca m-am scuzat , si am plecat pe usa din fata , urcandu-ma in masina si pornind pe urmele Bellei .
“ Cum a putut sa o paraseasca ? De ce ?  Poate chiar asta ne era menirea . Sa nu fim nicodata impreuna . Poate asta era destinul , indiferent ce ni se intampla “ , imi spuneam in gand in timp ce conduceam cu viteza .
La un moment data , i-am zarit masina Bellei parcata la marginea drumului , semn ca nu mai putea conduce . Am parcat in spatele ei si am coborat , mergand spre locul pasagerului , intrand in masina ei .
Plangea in hohote , asa ca am luat-o im brate , lasand-o sa-mi ude bluza cu lacrimi .
-- Gata … Sss… incercam eu sa o linistesc , insa ea mai tare plangea  .
Am lasat-o sa se descarce inca cateva zeci de minute , apoi cand lacrimile i-au secat , am intrebat-o ce I s-a intamplat .
 ~~~~*~~~~
- … Apoi a spus ca sunt doar o fiinta umana slaba si ca il voi uita cu timpul , ca si-a dat seama ca asta nu va merge daca el e nemuritor …. Facu o pauza pentru cateva lacrimi care ii intrerupse povestea .
 - Dar nu i-ai spus sa te transforme ? Am intrebat-o .
- Ba da , dar stii ca el nu vrea sa nu-mi “ fure sufletul “ facu ea in aer ghilimelele .
-Ba stiu prea bine , am spus eu ganditoare . Haide ! Sa te ducem acasa , i-am spus eu . Haide ! Eu conduc ! i-am spus dandu-ma jos din masina , si luandu-I locul la volan .
-Dar tu pe urma cum vei mai ajunge acasa ? Intreba ea , iar eu am ridicat o sprinceana , la care ea intelese . Ah … puteri de vampir , am uitat , spuse incercand sa zambeasca slab si sa ridice din umeri .
 
Am demarat in viteza spre casa Bellei . Deja se facuse seara , asa ca am dus-o in camera ei , fara sa o vada Charlie care privea la Tv un meci de fotbal . Am carat-o pe Bella in brate pana la etaj , sa nu facem galagie , si am lasat-o pe pat . Lacrimile au inceput iar sa-I curga pe obrajii rosii de atata plans .
-- Bella ! Am spus raspicat . Uita-te la mine ! Edward te iubeste si a facu asta crezand ca asa te protejeaza  . Asculta-ma te rog ! Totul va fi bine , iar tu si Edward veti fi din nou impreuna ! i-am spus eu .
-- Cum asa ? Intreba ea cu vocea tremurand-a si neincrezatoare .
-- Voi vorbi cu el , si voi clarifica situatia . Stiu ca ceva e in neregula aici . El te iubeste mai mult decat propria-i viata ! i-am spus eu simtind lacrimi in propria-mi voce .
-- Serios ? intreba ea . Chiar crezi asta ?
-- Nu ! Ea se uita la mine mirata . Stiu asta ! Am continuat vazand cum se relaxa . Ia si dormi putin . Eu ma intorc sa vorbesc cu el , ok ?
-- Ok , spuse ea epuizata .
-- Ai sa vezi ca maine totul va reveni la normal , am spus eu mangaind-o pe cap , si apoi sarind pe fereastra .
- Cerul se innora , iar picurii reci ce ma loveau in fata ca niste cristale de gheata , amenintau o furtuna . Vandul sufla contra mea , insa mi-am continuat alergatul pana ce m-am vazut in fata casei familiei Cullen . Ploua cu galeata , iar eu eram uda pana la piele cand am pasit pe treptele din fata usii .
- Am batut timid , insa nimeni nu deschise . Bravo ! Acum nu era nimeni acasa dupa ce am alergat pana aici , mi-am spus , dar am deschis usa usor , bagandu-mi doar capul . Parea ca nimeni nu e acasa , cand o melodie se auzi de la etaj . Cineva canta la pian , si aveam impresia ca stiam cine era .
 
Am intrat incet , si m-am indreptat spre locul de unde se auzea melodia . Ce m-a uimit a fost ca edward canta despre iubire , si nu despre despartie ( adica ceea ce se intamplase mai inainte ) .
Acum eram in pragul usii uitandu-ma la el , ascultand melodia superba . Cand a terminat , si-a intprs capul spre mine de parca ar fi stiut ca eram acolo in tot acest timp .
-- Oh , scuze . Usa era deschisa si … incercam eu sa ma scuz .
-- E in regula . Nu trebuie sa te scuzi , spuse el privindu-ma bland .
-- Unde sunt ceilalti ? am intrebat uitandu-ma oriunde numai in ochii lui nu .
-- Aveam nevoie de putin timp pentru mine , asa ca au plecat la vanatoare , raspunse el fixandu-ma cu privirea .
-- Oh … pai , ar trebui sa … am inceput sa spun aratand spre usa din spate … te las singur , am sfarsit eu .
-- Nu ! Spuse el repede . Nu pleca . Vino . Stai jos , spuse el aratand spre bancheta de la pian pe care statea si el .
-- Nu stiu … eu am venit sa vorbim despre ce s-a intamplat azi , am inceput sa zic .
-- Si eu vreau sa vorbim … despre ce s-a intamplat azi , mi-a spus el batand cu mana locul de langa el invitandu-ma sa ma asej .

3 comentarii:

LoStInDr3aMs spunea...

of!!!!!!!!!am ramas uimita de decizia lui edward.......desi la cat de neatent e nu cred ca si-a dat seama ca marie este de fapt bella....vreau next-ul.............te rog!

Law spunea...

uuu ne-ai lasat asa..sigur se intampla ceva cu astia doi;;)

dya spunea...

Super capitolul!Of Edward de ce-a facut asta?Poate o place pe Marie...Sau si-a dat seama ca e Bella??:*:*M-ai facut atat de curioasa!

Melodia saptamanii