Persoane interesate

sâmbătă, 25 februarie 2012

Capitolul 13

Dpdv Autoare :

Marie alerga prin padurea deasa de parca viata ei ar depinde de asta . Insa ... pana la urma ... chiar asa era . Doar ea si Bella erau una si aceeasi persoana . A ajuns acasa la familia Cullen si a asteptat sa iasa Laurent ca sa nu o poata vedea .
  Astepta cateva minute cocotata intr-un copac din apropiere , pana ce il zari pe Laurent , apoi sari pana pe acoperisul casei  de unde ateriza exact in fata usii . Intra fara sa mai bata stiind ca toti din  casa deja au simtit-o .
  Carlisle si cu Esme  o asteptau  de cealalta parte a usii , astfel ca atunci cand Marie intra , dadu ochii cu ei .
- Bella e in pericol ! spuse ea direct .
- Stim ! spuse Carlisle . Laurent tocmai ...
- Nu ! Nu va luati dupa el !striga ea . Totul face parte din plan !
- Uite Isabella , stim ca tu ...
- Nu ! Lasati-ma sa va explic ! Totul e o capcana ! Stiu ca Edward crede ca il poate pacali pe James ca e cu Bella , dar el stie ca Bella e cu Alice si Jasper . Trebuie sa-l avertizati !
- Ce ? Dar ... Il voi suna imediat ! spuse Carlisle , hotarat , scotandu-si telefonul din buzunar si formand numarul lui Edward .
   Marie iesi numaidecat din casa si o lua spre aeroport . Trebuia sa ajunga acolo cat mai repede . Doar asta i s-a intamplat si ei , deci stia tot ce avea sa se intample .
  
   In avion , Marie isi dadu seama de ceva . Batranul ii spuse ca nu avea voie sa  schimbe viitorul celorlalti . Dar ... era viitorul ei ... intr-un fel . Caci daca Bella avea sa moara , ea nu ar mai exista . Probabil ca ar disparea ... cumva . Dar probabil ca Edward va ajunge la timp sa o salveze pe bella , astfel , ea nu ar fi trebuit sa intervina . Dar... daca Edward nu ar fi ajuns la timp ... ce ar trebui sa faca ea ?
   Isi scutura capul incercand sa alunge astfel de ganduri . " Va fi acolo ! " isi spuse , si isi indrepta atentia spre fereastra .
   Vocea copilotului anunta ca vor ajunge la sol in cateva minute . Isabella deja era agitata , astfel ca atunci cand avionul ateriza , ea fu prima care iesi . Ar fi putut chema un taxi dar se gandi ca daca va alerga , va ajunge mult mai repede .
   Dar unde trebuia sa ajunga ? " Of ! Memoria asta de murioare ! " isi spuse . Nu-si amintea locul unde ca aproape fiu ucisa . Se concentra putin , si parca incepu sa-si aminteasca ceva .
    
   (Marie pov )     "Era intuneric ... dar puteam vedea locul . Era .... un fel de sala ... cu multe oglinzi ... si ... un fel de cortina  ?
    Vocea mamei ... ma striga ? Ea era oare ? Stiu ca am inceput sa alerg spre o camaruta , care-mi era cunoscuta , iar cand am deschis usa ... nu era ea .... ci ... un fel de inregistrare . Apoi m-am itors speriata , si i-am vazut fata lui James .
   STIU !  "

- Stiu unde era . Vechea sala de balet . Da ! spuse Marie amintindu-si cu greu de zilele ei umane .
 O lua la fuga in acea directie  avand grija ca nimeni sa nu o observe , totusi .
     Minutele treceau , iar Marie se straduia sa ajunga la timp . In urma ei , ramanea o multime de praf si hartii care zburau . Probabil ca oamenii se gandeau ca era vreun fel de tornada .
  
   Cand in sfarsit Marie ajunse in fata salii , se opri . nu stia ce avea sa faca . Astepta ca edward sa apara in orice clipa , dar de inauntru nu se auzeau decat tipetele Bellei si lovituri , bucati de lemn si oase rupte .
 Isabella mai ca nu mai rezista . Mana ei era inclestata pe clanta , si nu vroia sa-i dea drumul .
     Pana la urma deschise usa , doar ca sa se asigure ca Edward nu va veni prea tarziu , si sa intervina , daca acesta intarzia .
     Cand Marie isi strecura capul prin usa intredeschisa exact la timp pentru a-l vedea pe James rupandu-i bellei puciorul in timp ce o filma .
  Atunci isi aduse aminte toata durerea prin care trecu si ... pur si simplu nu mai putu gandi coerent . Nu mai asteta sa vada daca Edward va veni sau nu , ci sari in fata Bellei , si-l arunca pe James in cea mai apropiata oglinda .
- Esti bine ? o intreba Marie pe Bella punandu-se in genunchi in fata ei mangaindu-i obrazul .
Bella isi ridica privirea plina de durere catre Isabella . Lacrimile ii siroiau pe toata fata , dar o putu recunoste si ii sopti :
- Marie ? Dar credeam ca tu .... incerca Bella sa spuna , dar Marie nu o lasa .
- Ssss.... vei fi bine ! Edward va veni imediat si vei fi in siguranta . Acum linistete-te si pastreaza-ti puterile , ii spuse Marie .
   Convorbirea dura mult mai rapid in realitate , insa James tot avu timp sa o ia pe Isabella prin surprindere , si o arunca si el intr-o oglinda .
- Tarfa ! striga el . Am crezut ca esti altfel ! Am vrut sa fii a mea ! Ai fi fost cea mai puternica ! Am fi condus lumea muritorilor impreuna . Dar Nuuuuu ! Tu esti prea miloasa cu .... oamenii , spuse el uitandu-se la Bella cu repulsie .
- Scarba ! ii striga si  Marie . Eu sunt prea miloasa ? Mai bine spus tu esti un monstru fara inima si scrupule . Nu-ti amintesti ca si tu erai asa ? Un om lipsit de aparare , mai fragil decat sticla .
   Ce vina au tori ca tu ai avut o soarta nenorocita , lipsita de iubire ? ii stiga Marie , in timp ce se ridica in picioare .
- Nu-i de mirare ca nici Juliette , si nici Katherine nu te-a vrut , continua Marie , zambind ironic .
- Tu sa taci ! Tipa James si sari nervos spre Marie , insa aceasta se feri .
- Esti un las ! Chinui doar fiinte lipsite de aparare , fiindca nu te poti pune cu cineva pe masura ta ! ii spuse din nou Marie .
- Marrr ... scoase James un marait si se repezi din nou la Marie , dar aceasta se feri din nou .
- Ce e James ? Te supara adevarul ? spuse marie din nou .
 Ce incerca ea sa faca era doar sa traga de timp , pana ce Edward va sosi . Si ca veni vorba ... intarzia cam mult . " Oare ce-l retine atat pe Edward ? Oare nu stie unde sa vina ? " se intreba Marie in timp ce se mai feri inca o data de atacul lui James .
   Acesta se opri pentru o secunda uitandu-se la Marie .  Chiar daca ii enerva la culme , si in acel moment dorea sa o omoare , nu putea nega ca il atragea . Partea malefica din ea , il facea sa o doreasca mai mult decat inainte .
  Poate era o dragoste bolnava . Poate nici nu o iubea cu adevarat , insa James nu avea sa o lase in viata doar pentru asta .
   Marie se uita la James asteptand urmatorul lui atac , si vazandu-l cum o privea si felul pervers in care ii zambea , pur si simplu ii provoca greata .
 - Ca venind vorba de lasi ! incepu James . Tu ce esti ? De ce nu ma infrunti ? Preferi sa joci murdar , si sa fugi . Hai ! Dovedeste-mi ca sunt un " monstru " , spuse James facand cu degetele , ghilimelele de rigoare .
Marie , nu s-ar fi dat inapoi daca ar fi sa il omoare pe James . Mai ales dupa toata suferinta pe care i-a produs-o . Insa deja era prea slabita pentru a mai lupta , plus ca nu mai mancase de ceva timp . O lupta ar fi epuizat-o de tot , si in niciun caz nu ar fi putut invinge .
- Hmm... spuse Marie ducandu-si mana la barba prefacandu-se ca se gandeste . Naaa , spuse apoi incruntandu-si nasul si dezaproband din cap . Lupta asta nu e a mea .
- Ce vrei sa spui ? intreba James incruntandu-se .
- Ca imediat ti-o vei lua pe cocoasa , asa cum meriti !Cel putin asa sper isi spuse Marie in gand uitandu-se sfidator la James .
- Si de la cine imi voi lua eu bataie ? spuse James incepand sa rada . De la tine ?
- Mmm.... nu chiar , spuse Marie .
- Atunci ? intreba James .
- Pai ...
- Edward iti va tabaci fundul pana vei cere indurare ! se auzi o voce intr-o parte a camerei .
Atat marie , cat si James se uitara intr-acolo , relizand ca Bella fusese cea care vorbise .
James incepu din nou sa randa , de data asta cu mai multa pofta .
- Nu , zau ? Si unde ar fi acum acel ... Edward Cullen pe care amandoua il adorati atat de mult ? intreba el uitandu-se la Marie .
Marie se uita speriata la el . " Cum de realizase ca ea era indragostita de Edward ? " se gandi .
- Ce ? Crezi ca nu mi-am dat seama ca si tu esti la fel de topita dupa ratatul ala , ca si umana asta proasta ? spuse james aratand spre Bella , care acum era mult mai interesanta de conversatie .
- Taci ! Nu stii despre ce vorbesti ! i-o reteza Marie .
- Oare ? spuse James . Oare nu el este iubirea pe care nu o poti avea ? Nu de el alergai prin padure cand te-am gasit ? intreba el din nou , zambind , acum ca i-a gasit Mariei punctul slab .
- Nu ! Nu ai dreptate ! Nu stii nimic ! ii striga Marie .
- Marie ! Nu fi proasta ! ii spuse James . Gandeste-te putin . Daca o omor pe umana , Edward va fi doar al tau . Mai ales ca va trece repede peste moartea ei , fiindca tu ii semeni atat de mult . Gandeste-te numai ! Nu va mai trebui sa suferi atat gandindu-te ca el o iubeste pe ea . Ar putea sa fie doar al tau .
 Marie parea ca se lasa inundata de promisiunile lui James , si acum parea nesigura . Ar putea face asta . Edward ar fi doar al ei . Gata cu suferinta , gata cu durerea .
    Se uita la James si apoi catre Bella . Parea ca deja luase o hotarare . James zambi si el , gandindu-se ca a reusit sa o corupa .
   

Dpdv Bella :

Eram pe podea , si tot corpul ma durea de aproape reuseam sa nu tip de durere si sa nu plang in hohote .
Ma uitam cand la Marie , cand la James .
   La inceput , cand am vazut-o pe Marie cu james , am crezut ca sunt impreuna . Apoi ... dupa ce James m-a pacalit , ea a venit sa ma salveze . Dar acum ....
   James i-a spus ca Edward va putea fi doar al ei . Ca nu va mai trebui sa-l imparta cu mine .
Era oare adevarat ? Ea l-a iubit pe Edward in tot acest timp ? L-a vrut doar pentru ea ? A vrut sa-l seduca ?
  Prin asta se referea cand mi-a spus ca vrea ceva ce nu poate avea  ?
Bella the NewbornCum am putut fi atat de oarba ? Felul in care il privea , cu tristete si regret , si cum evita sa se uite la noi cand eram impreuna .... acum se leaga totul .
   Dar .... ma intreb doar de ce nu m-a omorat mai devreme ? Oare James i-a trezit instinctele animalice tocmai acum ?

    Priveam de la unul la celalalt rugand-o din priviri pe Marie , sa nu faca asta .
Dar ea deja era hotarata . Zambea malefic uitandu-se cand la mine , cand la James . Acesta parea sa nu ma mai observe . Parea ca o mananca din priviri pe Marie .
    Aceasta isi fixa privirea pe mine , si spuse cu voce tare :
- S-o facem !

__________________________________________________

Hei lume ! Stiu .... cam scurt si cap asta . dar va rog sa ma credeti ca pur si simplu nu mai am timp si nici inspiratie .
   Am scris cap asta ca sa nu va suparati pe mine ca nu am postat saptamana trecuta .
Si daca ma crede-ti ... stau in fata tastaturii de la ora 16:00 , incercand sa scriu capitolul , si e deja ora 20 :00 si asta e tot ce am putut crea .
    Nu stiu ce e cu mine . Cred ca scoala asta e de vina!!!!!
Cum era vorba aia ?..
...... I was born intelligent .....
   ....... but school destroied me !

 Asa si eu acum :D
    Incerc sa fac fata la tot , dar nu prea reusesc :(
   Dar am sa incerc sa ma straduiesc mai mult .
             Va rooog nu va suparati pe mine x_x :((

3 comentarii:

dya spunea...

Ce?Spune-mi ca Marie il minte pe James!Asta nu va afecta viitorul?Daca ei o omoara pe Bella,nu va disparea si ea?
Din ce in ce mai interesant!Abia astept urmatorul capitol!
:*:*

LoStInDr3aMs spunea...

hai edward unde zabovesti atat de mult????tocmai acum ti-ai gasit moment sa intarzii???
sper ca marie isi va da seama de greseala pe care e pe cale s-o faca..si edward cant timp ii ia ca sa-si de-a seama de adevar???pana si james s-a prins..si a mai zis ca marie si bella seamana...pe bune un strain sa vada asemanarile???
sper ca vei avea multa inspiratie pe viitor si de asemenea mult timp ca sa mai scri;)

Law spunea...

marie e smechera...am o banuiala de ce va face...fiindca de omorat,nu o omoara...
spor la scris!:)

Melodia saptamanii