Persoane interesate

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Capitolul 1. Casa dulce ... casa ?



         La varsta de 17 ani , Mary Johnson poate spune ca  a experimentat cei mai rai ani din viata sa . La varsta de 10 ani , parintii ei au divortat , iar ea s-a mutat cu mama sa . Nu era prea apropiata de tatal ei , mai ales de cand facea parte dintr-un fel de club ultra-secret . Venea acasa tot mai rar , lipsea nopti intregi , si mereu era secretos .
        Insa , dupa 7 ani , timp in care Mary se obisnuise cu noul ei mod de viata , a primit o veste tragica . Mama ei murise intr-un accident de masina , incercand sa ajunga acasa pe ninsoare . Vestea a distrus-o total , mai ales pentru faptul ca se invinuia  . Isi rugase mama sa faca tot posibilul sa ajunga acasa inainte de Ajun , deoarece nu vroia sa-si petreaca sarbatorile singura . Mama ei a infruntat nametii periculosi , doar pentru ca ea era egoista . Iar apoi ... durerea a venit cu si mai multa putere .
       Dupa cateva luni  , a fost nevoita sa se mute cu tatal ei pe care nu-l mai vazuse sau auzise de 7 ani . Il simtea ca pe un strain , si avea si toate motivele .
 Casa ii era straina , goala si rece , desi locuise acolo timp de 10 ani . Iar tatal ei nu facea nimic sa o ajute . Era mai distant decat isi aducea ea aminte , si asta o facea sa se simta si mai rau .
Sa se simta o povara , sa stie ca nu mai are pe nimeni , si sa se confrunte si cu raceala tatalui ei , era prea mult pentru ea . Insa nu avea unde sa se duca .
                       Legea o trimitea tatalui ei , deoarece nu implinise inca 18 ani . Nu ca dupa ce va implini aceasta varsta ar avea unde sa plece .
        Acum era la mila lui . A celui caruia nu i-a pasat niciodata de ea .

       Bagajele lui Mary erau asezata langa usa de la intrare . Le asezase acolo dupa ce-i plati taximetristului cursa pana la noua ei casa . Afara ploua torential , insa Mary nu se osteni cu o umbrela , si-si puse doar gluga hanoracului ei in cap .
Statea in prag , uitandu-se prin casa , nestiind ce sa faca . Picuri de apa se scurgeau din hainele ei . Ii era incomod sa intre asa , si sa se simta ca acasa . Mai ales ca Bill , tatal ei , nu era acolo . Se simtea oarecum ca incalca o proprietate privata .
Cu un oftat trist , intra in casa , luandu-si bagajele in maini si urcand scarile spre urmatorul etaj .
Acolo fusese camera ei , odata . Decorata impreuna cu mama ei . Era roz , si avea fluturasi sclipitori pe pereti . Un pat ca de printese , cu baldachin , tot roz . De fapt , chiar si mobila era roz , si avea multe jucarii indesate in lada de la capatul patului .
 Acum , ajunse in fata camerei ei , si deschise usa , privind inauntru .
Arata ca o camera normala , de oaspeti . Pereti vopsiti in alb , cu mobila de culoarea lemnului , si un pat normal , cu asternuturi  albe cu crem .
A oftat . “Normal ca a redecorat camera . Doar nu se gandea ca ma voi mai intoarce vreodata aici , nu ?” se gandi ea .
 A dat din cap plictisita , si a intrat , inchizand usa in spatele ei .
Si-a lasat bagajele usurel pe podea , si si-a pus mainile in sold uitandu-se roata imprejur la camera . “Clar ii trebuia o redecorare urgenta !” se gandi Mary .
 Oricum tatal ei nu avea sa mai intre vreodata in camera aceea , asa ca nu il va intreba daca ii da voie sa redecoreze .Se schimba de hainele ude punandu-si un prosop in cap sa-si usuce parul .
Se tranti pe pat pe spate , privind tavanul . Era extenuata , insa nu fizic , ci psihic . Totul se intamplase prea repede . Viata ei nu putea deveni mai rea decat atat . De fapt putea . Insa sa fie aruncata intr-un orfelinat prapadit , nu era o alegere mai buna .
 Acum va trebui sa-si faca o alta viata aici , si sa-si continuie scoala . Si mai presus de toate , sa incerce pe cat posibil sa-si evite tatal . Nu avea nevoie de o aprobare din partea lui ca nu o vrea aici .
Se ridica cu greutate , si se apropie de fereastra , deschizand-o . Privi in zare , vazand doar varfurile caselor vecinilor . O priveliste nu tocmai frumoasa . Mai apoi , isi lasa privirea in jos , uitandu-se la acoperisul ce se intindea de sub fereastra ei . Se gandi o clipa , apoi prinse cu mainile rama geamului si isi trase corpul prin ea . Ploaia se oprise insa asta nu o opri , incercand sa-si mentina echilibrul pasind pe acoperis , apoi se aseza jos . Cum am mai spus , nu era cea mai frumoasa priveliste , insa putea vedea apusul soarelui .

Dupa cateva ore , Mary se afla in bucatarie , pregatindu-si ceva de mancare , cand o masina se auzi pe alee . Isi vazu tatal cum coboara si isi taraste picioarele pana la usa din fata , apoi auzi sunetul cheilor . Usa se deschise . iar
Bill , pãşi obosit , lasandu-si cheile pe masuta de langa usa , si haina in cuier . Pãşi cu pasi greoi pana la bucatarie , dar se opri in tocul usii , privind la fata bruneta, cu parul lung ce era asezata la masa . Bretonul ii acoperea jumatate din chip , insa putea observa trasaturile ei familiare .
-          Oh , aaa.... Mary ? Am uitat ca azi trebuia sa vii ! spuse el mai mult ca o intrebare .
Desigur ca uitase . Nici macar nu ii pasa , deci la ce avea sa se astepte de la el . Mary era bucuroasa ca inca isi mai amintea numele ei , apoi altele ...
-          Cum a fost drumul ? intreba Bill apropiindu-se de frigider si luandu-si o bere .
Mary ridica din umeri , nestiind cum sa-i raspunda .
-          Bine , banuiesc , spuse ea pentru prima data .
-          Aaaa.... ma bucur ! spuse si Bill . Sper ca ... te vei simti bine aici !
-          Mda , spuse Mary , aproape plangand . Nu avea sa se mai simta vreodata bine , si in nici un caz aici .
-          Bineee... spuse el lungind ultima litera , nestiind ce sa mai spuna . Nu esti foarte vorbareata , nu ?
Mary isi ridica privirea spre el , uitandu-se urat .
Cum vroia sa fie ? Sa sara in sus de bucurie , sau sa se comporte normal cand in urma cu doar cateva luni ii murise mama ? El nici macar nu parea afectat vreun pic ! se gandi ea .
Bill intelese aluzia si tacu uitandu-se in alta parte .
-          De maine vei merge la liceul , asa ca nu uita sa-ti pui ceasul la sunat . Probabil ca eu nu voi fi aici in majoritatea timpului , fiindca sunt ocupat , asa ca ... poti sa-mi lasi mesaje cu orice ai nevoie , sau ... in fine .
O liniste stanjenitoare se lasa peste cei doi dupa o clipa .
- Eu ...aaa... ma gasesti in sufragerie daca ai nevoie de ceva , spuse deodata Bill iesind .
     Mary era nevoasa , si cu toate astea nu spuse nimic . Astepta sa auda televizorul ce se aprinse in sufragerie , apoi se ridica de la masa . Brusc , ii pierise pofta de mancare , asa ca se duse in camera ei .
 Se duse la fereastra ce era deschisa asezandu-si coatele pe pervaz isi lasa barbia in maini , privind cerul . Se gandea ca poate mama ei o veghea din ceruri si avea grija de ea . Aerul rece al serii ,o infiora putin pe Mary , insa era o senzatie placuta . Inspira adanc , umplandu-si plamanii cu aerul curat , apoi , inchise geamul , intorcandu-se cu spatele la el .
Se aseza pe marginea patului si lua in mana poza mamei ei . O lacrima isi facu repede loc sa iasa , apoi inca  una , si inca una , pana cand incepu sa suspine si se intinse pe pat . Inca isi tinea poza mamei ei in mana , privind-o cu dor .
-          Mie atat de dor de tine ! sopti ea stergandu-si cateva lacrimi , care au fost insa urmate de altele .
Apoi , Mary cazu usor in lumea viselor .

   Dimineata , Mary fu trezita din somn de alarma telefonului ei . Casca tare , in timp ce se intindea in pat  . Parul ei ciufulit ii acoperea fata , ceea ce o deranja groaznic . Deobcei , avea grija sa-si prinda parul inainte de culcare , caci avea obiceiul sa se miste mult in somn .  Se ridica cu greu in sezut , oprindu-si telefonul din urlat melodia “Solo “ a lui Demi Lovato , si isi dadu parul peste cap , sa poata vedea ceva .
In camera inca mai era lumina aprinsa , deoarece uitase sa o stinga aseara . Se uita inspre fereastra sa vada ca era doar putin luminat afara .
Pana la urma se dezmetici si se duse la baie sa-si faca un dus . Astazi trebuia sa fie prima ei zi de scoala .
Isi si imagina . Fata cea noua , ciudata si retrasa , transferata in mijlocul semetrului al doilea .
 Se infiora la gandul asta , si iesi din baie , intr-un halat alb pufos . Se duse in fata patului ei si-si deschise bagajul cautandu-si ceva de imbracat . Aseara nu avusese chef sa isi puna hainele la locul lor ,si se gandi ca oricum avea sa inceapa sa redecoreze , insa nu credea ca Bill avea sa-i cumpere o alta mobila .
Isi rascoli hainele din genti , pana gasi ceva potrivit . Negru . Noua ei culoare preferata , fiind nevoita sa o poarte mai tot timpul , tinand doliu pentru mama ei .
   Isi insfaca un hanorac negru si larg si o pereche de blugi negri skinny , si tenisii ei favoriti si se imbraca . Se uita in oglinda in timp ce-si peria parul lung pana la brau , castaniu inchis si drept .

“Perfect ! Acum toata scoala va crede ca sunt vreo tipa emo , sau ceva asemanator . Oricum nu imi voi face prieteni , asa ca de ce sa ma mai straduiesc ?” isi spuse ea uitandu-se in oglinda .
   Nu se machiase , asa cum obisnuia la cealalta scoala , deoarece chiar era obosita de toti si de toate . Vroia doar sa-si duca zilele mizerabile pana ce un camion avea sa dea peste ea , sau sa moara impuscata intr-un jaf . Orice era posibil .
 Oricum ar fi fost , nu prea ii pasa . Dorea doar ca ziua asta sa se termine mai repede .
 Isi “ pescui “ din mers ghiozdanul  aruncat pe podea si cobora in bucatarie . Evident ca nimeni nu era acasa , fiindca Bill o avertizase cu o seara inainte .
Asa ca deschise frigiderul , isi lua un pahar de lapte , si devora un baton de cereale , apoi isi lua un mar si il arunca un geanta , pornind catre scoala .
Deobicei , mama ei o ducea in fiecare dimineata la scoala , si chiar o si aducea in zilele geroase sau ploioase . Insa acum avea sa mearga pe jos . Isi mai aducea aminte pe unde era liceul , ca doar crescuse 10 ani acolo , asa ca incepu sa mearga . Nu era foarte departe , insa tot avea de mers vreo 20 de minute . Asa ca isi puse castile in urechi , dand muzica tare , si isi continua drumul catre infern .


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Deci asta e primul capitol si astept ... pareri ! Multe , multe :)) Chiar sunt curioasa daca va place , avand in vedere ca nu e fanfic :D

7 comentarii:

LoStInDr3aMs spunea...

inca nu pot sa imi fac o idee...astept sa apara personajul masculin:p sa inceapa intriga;;)
abia astept continuarea;;)

Law spunea...

Mie imi place:)
Vreau sa vad daca Mary se va integra... daca va afla repede de existenta mitului;;)

D. spunea...

Pentru inceput suna destul de bine insa pe parcurs iti voi putea spune parerea mea deoarece acum nu e formata. :x

dya spunea...

Super primul capitol!!
Ma duc la next!:*

Unknown spunea...

Super,super capitol...
Ma duc la next :)

Anca spunea...

abia primul capitol si deja imi place...ai un stil aparte de a scrie...
trec la urmatorul...

lory96 spunea...

Buna mi-am facut un blog si am inceput sa scriu ficuri dar numai primul capitol.As vrea sa ma ajutati sa vad ce parere aveti.
uitati aici site-ul:http://thevampiresdiariesfans.blogspot.ro/
va rog intrati

Melodia saptamanii